Aikuisena partioon

Partio on nuorisojärjestö, joka tarvitsee aikuisia toimiakseen. Aikuinen on partiossa lasten ja nuorten toiminnan mahdollistaja, joka pääsee itsekin mukaan ja osalliseksi kaikista harrastuksen hienouksista.

Aikuinen partiossa tarkoittaa yli 22-vuotiasta, joka ei enää ole partio-ohjelman varsinaisessa kohderyhmässä, eikä kuulu mihinkään ikäkauteen ja heitä kutsutaan mahdollistajiksi. Aikuinen sitoutuu partion arvoihin ja johtaa ja tukee esimerkillä lapsia ja nuoria, toimii mallina ja samaistumiskohteena. Aikuinen on sudenpennuille turvallinen johtaja ja vanhemmille ikäkausille tarvittaessa läsnä oleva ”isosisko tai -veli”.

Aikuinen voi Kellokontioissa toimia koulutettuna johtajana ikäkausitoiminnassa tai olla muulla tavalla mahdollistajana silloin tällöin tai vakituisemmin.

Esimerkkejä mahdollistajien erilaisista rooleista:

  • jonkin tietyn taitoalueen osaaja kuten poliisi, sairaanhoitaja, uimavalvoja, toimittaja, jne., joka tulee kouluttamaan partiolaisia yksittäisen taitoalueen osalta
  • jonkin harrastustaidon osaaja kuten vapaa-ajan kalastaja, suunnistaja, meloja, huovuttamiseen tai kynttilöiden tekoon erikoistunut jne., joka tulee kouluttamaan partiolaisia yksittäisen osaamisalueen
  • retki-, leiri- ja tapahtuma-apulaiset kuten ruuanlaitto (extraa, jos on hygieniapassi), kuljetukset, rakentaminen, varusteiden ylläpito, varainhankinta, juhlajärjestelijät, siivous, jne.
  • lippukunnan perinteet ja historian tuntija, taustavaikuttaja
  • hallinnolliset tehtävät esim. lippukunnanjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja, kalustonhoitaja

Mikäli sinulla on erityistaitoja, joista partiolaisille olisi hyötyä, ole yhteydessä joko lippukunnanjohtajaan tai ikäkausien johtajiin ja tarjoa osaamistasi. Otamme vanhempia ja muita ulkopuolisia kouluttajia mieluusti viikkokokouksiimme.

Pyrimme siihen, että mahdollistajilla on itsellään mahdollisuus itse kehittyä ja kehittää yhteistoimintaa ja, että kaikilla olisi partiossa hauskaa!

Ota rohkeasti yhteyttä lippukunnanjohtajaan ja kysy lisää.